Fietsend echtpaar Huw en Carolyn Thomas hield halt in Hasselt!

Huw en Carolyn Thomas uit het Engelse Cornwall promoten de ShelterBox wel op een zeer originele wijze door op een tandem maar liefst… 10.000 mijl af te leggen! Na Kortrijk, Gent en Antwerpen deden ze op 13 mei Hasselt aan vooraleer ’s anderdaags naar Nederland door te fietsen. Alhoewel onze club vrij laat gevraagd werd om hen te onthalen is ze hier dankzij wat kunst- en vliegwerk van onze DAG-commissie in geslaagd. Gelukkig was er ook de hulp van Rik Boulogne (Rc Riemst Zuid-Limburg) die een van de coördinatoren van Shelterbox BeLux is. Op het Dusartplein hielpen enkele clubleden hem met het opstellen van een Sheltertent en het uitstallen van al het materiaal dat in dergelijke box zit. Om 15u was alles opgebouwd en konden de vele passanten en terrasjesmensen er niet meer naast kijken. Huw en Carolyn werden ter plaatse verwelkomd door onze gouverneur Jean-Marie en clubvoorzitter Etienne. Verder waren Leon Colla, Johan Dehaese, Jaak Hellings, Peter Maes, Marc Roppe, Walter van Soest, Brecht Verlaak, Philippe Warnants en ondergetekende van de partij.

Ook het stadsbestuur was uitgenodigd en de schepenen Laurence Libert en Karolien Mondelaers kwamen een kijkje nemen. De media konden pas laat verwittigd worden maar toch kwam iemand van De Weekkrant, Het Laatste Nieuws en Limburg Actueel ter plaatse.
Om 16.30u kwam ook ons erelid provinciegouverneur Herman Reynders Huw en Carolyn begroeten en tracteerde het hele gezelschap op een rondje op een nabijgelegen caféterras. Nadien nam Brecht het duo mee voor een verkenning van het stadscentrum. Nadat ze zich bij hem thuis verfrist hadden gingen ze dineren in restaurant ’t Claeverblat in de Lombaardstraat. Brecht toonde zich een echte gastheer door Huw en Carolyn ook bij hem thuis te laten overnachten. Na het ontbijt vertrokken ze dan zaterdagmorgen om 08u richting Nederland. Al bij al was is dit toch nog een geslaagde activiteit geworden die door onze Engelse vrienden zeer gewaardeerd werd.

ShelterBox is een organisatie gesteund door Rotary Clubs over de hele wereld en gespecialiseerd in “Disaster Relief” door bliksemsnel op te treden na rampen. De missie van ShelterBox is om onderdak, warmte en waardigheid (Shelter, Warmth & Dignity) te verschaffen aan mensen die getroffen worden door een natuurramp of een crisis, waar ook ter wereld. Momenteel zijn wereldwijd al meer dan 100.000 boxen verspreid.


Jos Dessers