Rotary Hasselt: korte historiek

rotaryclubhasselt.png

Op 4 december 1952 vond de stichtingsvergadering van Rotaryclub Hasselt plaats en op Nieuwjaarsdag 1953 volgde reeds de officiële erkenning door Rotary International. Op 11 juli van datzelfde jaar ontving ze dan haar keure waardoor ze niet enkel de eerste Rotaryclub maar ook de allereerste serviceclub werd in Limburg.

Verder lag Rotaryclub Hasselt aan de basis van de oprichting van niet minder dan zeven dochterclubs, met name de Rotaryclubs van Beringen, Genk, Hasselt-Herckenrode, Hasselt-Juniperus, Overpelt-Noord-Limburg, Sint-Truiden en Tongeren.

Rotaryclub Hasselt is steeds blijven werken volgens de doelstelling van haar stichtende leden: een helpende hand bieden aan hen – die om welke reden ook – het minder goed hebben in Hasselt, in de regio en in de wereld.

Ook nu nog blijft dit het motto voor zowel lokale als internationale acties


Boek: "50 jaar Rotary in Limburg"

 "50 Jaar Rotary in Limburg" kwam tot stand als een jubileumboek naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van RC Hasselt. Het geeft een schitterende impressie van het prille begin van de eerste Rotaryclubs in Limburg  en van de geschiedenis van RC Hasselt, Ook wordt ruime aandacht besteed aan de sociale acties en projecten.  Probus, Rotaract en Inner Wheel komen eveneens aan bod. Alles wordt goed gedocumenteerd met authentieke geschriften en foto's.

Een prachtig kijk- en leesboek,

een "must have" voor elke Limburgse Rotariër,

altijd een prachtig geschenkidee!Voor meer info en bestellingen kan u terecht bij 

Dany Vandevoort.

Vriendenprijs: 45€


Rotary International

rotary logo.jpg

De eerste serviceclub ooit was de Rotaryclub van Chicago, Illinois. De club werd in 1905 opgericht door Paul Harris. Op vandaag is Rotary de meest internationale van alle servicecluborganisaties en telt Rotary wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen leden, verdeeld over meer dan 32.750 clubs.


> Link naar website van Rotary International